GERECHTEN EN BROODJES UIT ETHIOPIË EN ERITREA OP MARKT VREDENBURG in UTRECHT

 

Met onze Habesha Foods truck staan wij drie dagen in de week op de Vredenburg markt in Utrecht. Van daaruit bereiden en verkopen wij onze heerlijke Ethiopische en Eritrese broodjes, gerechten en snacks. Ook voor een kop koffie of een drankje bent u van harte welkom. Iedere donderdag staan wij met onze foodtruck in Bussum.

Catering

Habesha Foods verzorgt catering op iedere gewenste locatie in een straal van 75 kilometer rond Utrecht. Te denken valt aan bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen en festivals. U kunt tevens gerechten op bestelling afhalen in Bussum. Habesha Foods bezorgt ook aan huis.

Over de oprichters van Habesha Foods

Yohannes en Melat Tekletsion startten Habesha Foods in 2016. Yohannes vluchtte op 16 jarige leeftijd vanwege het onophoudelijke geweld uit zijn thuisland Eritrea en trok naar naar Libië.
Met geleend geld startte Yohannes een Ethiopisch/Eritrees eethuisje in Tripoli. Dat werd al snel een succes. Vanwege de burgeroorlog in Libië zag Yohannes zich genoodzaakt van Libië naar Turkije te vluchten in een vissersbootje.
Eenmaal aangekomen in Nederland ontmoette hij Melat, die eveneens uit Eritrea gevlucht was. Melat en Yohannes hebben inmiddels twee dochterjes en voelen zich prima thuis in Nederland. Melat en Yohannes hebben een passie voor het koken van Eritrese gerechten.
Een eigen restaurant is nog altijd hun grote droom. De foodtruck is een mooie start om deze droom uiteindelijk te verwezenlijken.
De naam Habesha Foods is afgeleid van de traditionele Abessijnse keuken van het voormalige Koninkrijk Habesha, of Abessinië. Tegenwoordig de landen Eritrea en Ethiopië.

Onze gerechten

Habesha Foods laat u graag kennis maken met de kleurrijke, geurige en smakelijke gerechten uit de ​​authentieke Abessijnse keuken. Verschillende groentes vormen de basis, gecombineerd met brood, rijst, kip, lams of rundvlees naar keuze. Traditiegetrouw worden alle gerechten geserveerd met een Injera; een pannenkoekachtig brood gemaakt van teff meel. Onze gerechten zijn subtiel en geurig bereid en bovenal gezond. 

Yohannes en Melat